luni, 1 februarie 2010

SETURI VALENTINE * S DAY
Ccoliere

Sf Valentin
Ziua de 14 februarie a ramas o zi speciala in care il sarbatorim pe Sfantul Valentin. Aceasta se intampla cu o zi inainte de festivalul pagan in care se sarbatorea dragostea.
Fiindca ii ajuta pe cei persecutati, a fost intemnitat, iar in data de 14 februrie -269 a fost condamnat la moarte. In timpul sederii sale in inchisoare le trimitea mesaje de imbarbatare prietenilor spunandu-le “Amintiti-va de Valentin!” si “Va iubesc”.
Alta varianta ne spune ca Valentin a fost un preot care casatorea cuplurile in secret, impotriva legii date de Imparatul Claudius care interzisese casatoria. In inchisoare imprieteneste cu fiica temnicerului pe care o convinge sa creada in Dumnezeu. In ziua executiei, Valentin scrie o scrisoare de dragoste fetei temnicerului, pe care nu o semneaza.
Indiferent care a fost realitatea, ziua de 14 februarie a ramas o zi speciala in care il sarbatorim pe Sfantul Valentin. Cartile postale specifice acestui obicei au aparut in 1780 si erau numite in Germania “cartile prieteniei”.
Este o zi speciala in care ne putem exprima dragostea pentru cei dragi.


COD>SF 2
Setul este confectionat din pasta Fimo si sticla in forma de inima. Are cutie speciala Sf. Valentin.
Pret: 13 ron

COD> SF 13
PRET> 20 RONSarbatorirea zilei de Sfantul Valentin isi are originea intr-o traditie straveche, Lupercalia, pe data de 14 februarie si reprezenta sarbatorirea fertilitati. Era tinuta in onoarea a doi zei romani, Juno si Pan. In acea zi se scriau mesaje de dragoste de catre tinerele necasatorite si se puneau intr-o urna din care tinerii extrageau cate un mesaj. Fiecare tanar trebuia sa curteze tanara al carui mesaj l-au ales.
In 496 Papa Gelasius I a desemnat ziua de 14 februarie ca fiind Ziua Sfantului Valentin. Sarbatoarea a disparut din calendarul oficial in 1969.
De asemenea ziua de Sf. Valentin este sfantul ocrortitor al mai multor orase si manastiri.
Aceasta sarbatoare o intampinam cu bucurie si ne exprimam sentimentele prin mici atentii, cadouri, felicitari, flori, mesaje de dragoste catre cei dragi.COD: SF 3, SF4, SF5Seturile sunt modelate din pasta Fimo si au accesorii argintii si organza.PRET> SF3 - 10 RON, SF4-12RON, SF5-8 RON2 comentarii:

  1. imi place cum lucrezi! imi plac seturile pentru ziua indragostitilor!

    RăspundețiȘtergere
  2. suuper bijuteriile.....felicitari...vad ca pe zi ce trece tot aduci idei noi.....bravooo!!!!!!

    RăspundețiȘtergere